Yemek ve Sağlık

Scarsdale Diyeti

Scarsdale Diyet 

1970'lerde, Amerikalı bir doktor, Herman Tarnower tarafından geliştirilen bir düşük karbonhidrat, düşük yağ, yüksek protein diyeti. İki hafta içinde 10 kilo ortalama tam uygulama ile.

Scarsdale Diyet Nedir?

Scarsdale Diyet Amerikan doktor Herman Tarnower tarafından tasarlanan, 14-günlük menü planları yapılmış ve takip devam etmek için bir ömür boyu beslenme planı olmayı umuyor. Eğer bir plan yaparken, bir mola ardından iki hafta için düşük yağlı, düşük-karbonhidrat, yüksek protein diyeti, izleyin. Atkins Diyeti aksine, Scarsdale Diyet sizin için çok sağlıklı olduğunu, diyet iddiaları, ekmek ve meyve gibi bazı karmaşık karbonhidratlar yiyebilmenizi sağlar. Dr Tanower iki hafta içinde 10 kiloya kadar verebilmeyi iddia ediyor.

Scarsdale Diyeti
Scarsdale Diyeti
Seçim için beş 14 günlük menü planları vardır. Size yağ, proteini ve tam olarak doğru miktarda vermek için tasarlanmıştır 

Tatil öncesi acil kilo vermeniz gerekiyorsa tam size göre bir diyet.


Sakıncaları nelerdir?

Eleştirenler Scarsdale Diyetinde kilo kaybetmek çoğunlukla su ve yağdan  oluşur idda. Sadece kısa vadeli planlar Çünkü, 


! Havuç ya da kereviz var Kahvaltı her zaman sözde yakmak yardımcı yarım greyfurt içeren kalori. Öğle ve akşam yemekleri ağırlıklı meyve, salata, oluşur , beyaz et ve balık gibi sebze ve yağsız proteinler. 
14 günlük menü planları yaparken Alkol kesinlikle yasaklanmıştır. Sadece içecekler kahve, siyah çay, kafeinsiz e ve diyet gazlı içecekler.

Eğer Scarsdale Diyeti ne yiyebilir?
Balık, yağsız et, peynir, çay ve kahve, artı meyve, salata ve sebze sürü. Bazı karbonhidratlar izin ancak sınırlı miktarlarda ve bu ağırlıklı olarak doğal wholegrains oluşur.

Tipik günün diyet
Kahvaltı: 1/2 greyfurt, kepekli tost 1 dilim (yağsız) 
Öğle yemeği: Yağsız Salata soslu
Akşam Yemeği: 
Bir porsiyon Et,Tavuk veya Balık ızgara, limon ve sirke sosu ile salata 
İçecekler : Su, diyet içecekler, çay ve kahve (sütsüz ve şekersiz), soda

Yayınlarımıza e-posta Abonesi Olarak Yeni Yazılarımızdan Haberdar Olun
E-mail adresiniz:

Mail Kutunuzdan Onaylamayı Unutmayınız

Previous
Next Post »