Yemek ve Sağlık

Citir Asya Levrek

Asya Mutfağın bir tarif Çıtır Asya Levrek

Sağlıklı ve lezzetli çıtır Asya levrek sarımsak, sarı ve kırmızı biber ile lezzet şöleni. Bu tarif gerçekten ağız sulandıran akşam yemeği içine balık olduğu temel lezzete dönüştürür. 


Malzemeler


  • 4x175g levrek filetosu
  • Mısır unu
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1çorba ayçicek yağı
  • 30g kök zencefil, ince kesilmiş
  • 1 kırmızı biber, ince kesilmiş
  • Bir demet soğan ince kesilmiş
  • 3 diş sarımsak, ince kesilmiş
  • Buharda pişirilmiş pilav, 

Balık Yemekleri

Asya Usulü Çıtır Levrek




Hazırlanışı

Fileto levreklerin her iki tarafınıda mısır ununa batırın
Büyük bir tavada yağınızı ısıtın,ısınan yağa Levrrek filetolarınızı yerleştirin
Her iki tarafınıda 3-4 Dakika pişirin
Büyük bir wok tavada tereyağını ısıtın
Zencefil,biber ve soğanları ekleyin karıştırarak 2-3 dakika pişirin
Sarımsakları ekleyip bir dakika daha pişirin
Balık limon dilimleri ve haşlanmış prinç ile servis yapın..

Beslenme  porsiyon başına

Kalori 277 (kcal) Yağ 9.0 g 

Yayınlarımıza e-posta Abonesi Olarak Yeni Yazılarımızdan Haberdar Olun
E-mail adresiniz:

Mail Kutunuzdan Onaylamayı Unutmayınız

Previous
Next Post »